Kulak Çınlaması

soru

Burhan ÇABUKOĞLU

16 Mayıs 2024 Perşembe

Sayın hocam benim özellikle sol kulağımda öyle çınlama oluyorki devam etse başım çatlıyacak gibi oluyorum. ben bu çınlamayı Ağustos böceğinin sesine benzetiyorum, sankı sağ kulağımda çok az olsada psikolojik midir bilemem ama sankı bazı höparlörlerde ciz sesi gibi geliyor bana. Bu konuda bilgi verirseniz çok minnettar kalacağım. Saygılarımla

şifre

Önceki Cevaplar

cevap

Admin

01 Temmuz 2024 Pazartesi

Kulak çınlaması, tıpta "tinnitus" olarak bilinir ve birçok farklı nedenden kaynaklanabilir. Bu durum, genellikle duyma kaybı, kulak enfeksiyonları, yüksek seslere maruz kalma, kulak kiri birikimi veya bazı ilaçların yan etkileri gibi faktörlerden dolayı ortaya çıkar. Ayrıca, stres ve anksiyete de kulak çınlamasını tetikleyebilir veya kötüleştirebilir.

Öncelikle, bir kulak burun boğaz (KBB) uzmanına başvurarak detaylı bir muayene olmanız önemlidir. Doktorunuz, çınlamanın nedenini belirlemek için işitme testleri ve diğer gerekli tetkikleri yapacaktır. Eğer altta yatan bir sağlık sorunu tespit edilirse, buna yönelik tedavi planı oluşturulacaktır.

Ayrıca, kulak çınlamasını hafifletmek için bazı yaşam tarzı değişiklikleri de önerilebilir. Yüksek sesli ortamlardan kaçınmak, kulak sağlığınızı korumak için önemlidir. Stres yönetimi teknikleri, meditasyon ve rahatlama egzersizleri de çınlamayı azaltmada yardımcı olabilir.

Saygılar, Burhan ÇABUKOĞLU.

Çok Okunanlar

Kulak Çınlaması

Kulak Çınlaması

Haber Bülteni